Secretul fericirii...

Sursă imagine: chinez-isidor.blogspot.com

Lumea se întreabă adeseori care este secretul fericirii, dar puțini sunt aceia care îl găsesc. Totuși, secretul fericirii există, iar acum a venit momentul să îl aflați și voi.

Ați întâlnit vreodată oameni țâfnoși? Eu am întâlnit mai mulți, dar îmi vine acum în minte o vânzătoare. Când eram acasă, exista un magazin la colț care avea mereu aceleași vânzătoare. De la o vreme începusem să ne cunoaștem reciproc, eu pe ele, ele pe mine. Una dintre vânzătoare era mereu țâfnoasă. Nu conta, ziua, ora, dacă o nimereai pe ea la magazin știai deja ce atitudine va avea. Nu doar comportamentul și tonul o trădau dar până și fața zicea asta despre ea.
Mult timp m-a enervat. Intram în magazin și când o vedeam deja căpătam și eu o față urâtă. Rareori zâmbea această femeie, aproape deloc aș zice. Mă întreb dacă pe acasă o fi fost altfel?

Îmi dau seama astăzi că ea ori nu cunoștea secretul fericrii ori nu știa să îl  aplice. De cele mai multe ori țâfnarea și îmbufnarea își au originea în nemulțumire. Nemulțumirea îl face pe om să vadă tot ce nu are, tot ce îi lipsește, tot ce și-ar dori să aibă dar nu poate avea. Nemulțumirea smulge pacea și îl face pe om să devină ursuz. Ce aduc toate acestea? Cum va arăta un om nemulțumit și fără pace?
Trist. Va arată ca un om trist. Ochii îi vor fi mereu lăsați, chipul îi va fi umbrit iar corpul va scoate la iveală o atitudine îmbufnată.

Ați înțeles acum care este secretul fericirii?

Mulțumirea, e o comoară. Omul care știe să fie mulțumit are mari șanse de a fi fericit. Omul care știe să se mulțumească cu ce are va avea pace. Pacea aduce liniște.  
Dragostea, e o altă comoară. Dragostea aduce mulțumirea, de la dragoste pornește totul.

Dar acum ați înțeles care este secretul fericirii?

Notațivi-l undeva, să îl aveți la îndemână când simțiți că sunteți țâfnoși. 
Mulțumire, pace, dragoste.

Când ești mulțumit te întrebți spre fericire, când ai pace sufletul îți este liniștit, când ai dragoste rabți și ierți. Acesta este secretul fericirii.

12 comentarii:

 1. Mulțumesc pentru aceste cuvinte frumoase și adevărate! Chiar ieri am descoperit un cântec: Thank God for Something - Hawk Nelson, care spune că mulțumirea este cel mai bun medicament și că fericirea nu depinde de ceea ce avem.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mulțumesc pentru aceste cuvinte frumoase și adevărate! Chiar ieri am descoperit un cântec: Thank God for Something - Hawk Nelson, care spune că mulțumirea este cel mai bun medicament și că fericirea nu depinde de ceea ce avem.

  RăspundețiȘtergere
 3. O da, cum spune și Biblia în Proverbe:
  ”O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele.”
  ”O inimă veselă înseninează fața, dar când inima este tristă, duhul este mâhnit.”

  RăspundețiȘtergere
 4. Da, pacea sufleteasca poate face minuni! :)

  hugs & kisses
  ઇઉ Ell@

  RăspundețiȘtergere
 5. Imi place ca esti optimista si iti doresc sa ramai mereu asa!

  RăspundețiȘtergere
 6. si ca intotdeauna, raspunsul bun e cel mai simplu :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Si trebuie sa fim multumiti cu lucrurile marunte pentru a fi fericiti mai mereu.

  RăspundețiȘtergere
 8. Nu știu dacă acesta este neapărat secretul fericirii, dar poate fi un fel de. E acea mulțumire care-ți aduce eliberare și libertate :D

  RăspundețiȘtergere
 9. Buna :) mi-am făcut și eu blog și nu știu cum sa pun sus, imediat după titlu, cum ai tu: contact, recomandări, citate etc. Poți să mă ajuți ? Mulțumesc și multe binecuvântări

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Intri pe blog, selectezi layout, apoi dai pe add a gadget si in lista de acolo selectezi pages, si atunci o sa iti apara sa iti pui nume si etc. :D

   Sunt curioasa. Care e blogul tau?
   Sa imi spui daca ti-am fost de folos sau daca ai nevoie de mai multe explicatii.

   Multe binecuvantari si tie!

   Ștergere
 10. Ți am lăsat pe Google + mesaj

  RăspundețiȘtergere
 11. Poți te rog sa faci o categorie noua și apoi o ștergi ? Doar sa mi faci print la fiecare pas ca tot nu am reușit,..

  RăspundețiȘtergere

Lasă gândurile tale aici...

Related Posts Plugin for Blogger...