Blogosfera Evanghelică

Învaţă să trăieşti nu doar să exişti!

 Câteodată este greu să găseşti un motiv pentru care să continui să lupţi iar viaţa pare să fie atât de grea încât nimic nu mai are sens sau rost, dar adevărul este că întotdeauna putem găsi ceva care să conteze, ceva care să ne arate că e frumos să trăieşti.

Am auzit de multe ori că nu este de ajuns să exişti trebuie să mai şi trăieşti, şi de asemenea am întâlnit oameni care au zis că nu au pentru ce să trăiască. 
Şi totuşi pentru ce trăim? 
E neapărat să avem un motiv pentru care să trăim?

De ce mereu trebuie să despicăm firul în patru, să ne punem întrebări şi să le dăm un răspuns, de ce nu se poate pur şi simplu să deschidem ochii într-o dimineaţă şi să trăim în adevăratul sens al cuvântului, fără să ne întrebăm de ce, sau pentru ce?

Să lăsăm la o parte cuvintele care îl au pe nu în faţă, cum ar fi, nu am pentru ce. Unii poate sunt singuri, poate nu au la cine să se întoarcă atunci când păşesc în casa lor, dar asta nu înseamnă că nu pot simţi din plin fiecare clipă pe care le-o rezervă viaţa, asta nu înseamnă că nu se pot bucura.

Trebuie să învăţăm să ne bucurăm atunci când vedem o floare, când respirăm parfumul ei, să ne bucurăm atunci când simţim apa, sau auzim o cascadă curgând, să ne bucurăm atunci când auzim oameni vorbind, cântând, să ne bucurăm de un răsărit, de  râsul unui copil.
Lucrurile acestea sunt mărunte, dar numai dacă avem timp pentru ele vom învăţa cu adevărat să trăim şi nu doar să existăm. 

Câteodată este greu să găseşti un motiv pentru care să continui să lupţi, dar acela este momentul în care trebuie să deschizi bine ochii şi să îţi dai seama că încă mai ai multe de auzit şi de văzut.

Învaţă să trăieşti nu doar să exişti!

Comentarii

 1. Avem pentru ce trai dar suntem prea orbi sa observam asta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Foarte adevărat. Până acum două zile, şi eu am fost prea oarbă să pot vedea asta. Acum... da. Sunt convinsă că fiecare dintre noi va găsi reursele necesare de a merge mai departe. Sau... cum spunea un poet "putem duce încă după ce am spus că nu mai putem"...

   Ștergere
 2. Cuvinte foarte linistitoare si adevarate ,mi-a palcut mult! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Fiecare lucru e un motiv de mulțumire și merită să ne bucurăm de el. :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Ficare lucru e un motiv de mulțumire și trebuie să ne bucurăm de el. :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Lasă gândurile tale aici...

Postări populare de pe acest blog

Ia loc. Hai să vorbim!

Ușa potrivită se va deschide exact la timp

...ღ ...Iubitului meu...ღ ...

Mi-ai sădit flori în suflet

Când se așterne liniștea